Info

ALLIEGRAfEN

Allie Rylander

 

Händer 2015

 

* Tar uppdrag åt företag som på något sätt arbetar med hållbart företagande

 

* Kompetenshöjande kurs och medlemsskap hos SFF.

 

* Arbete med konst/foto/scenografi för barn och ungdommar som lever under missförhållanden.

 

* Annordna workshops

 

* Ge webbkurser

 

Har gjort

 

SCEN

 

Som FOTOGRAF har jag arbetat med flera teatergrupper. Arbetet har rört sig om att dokumentera och att få fram bilder som funkar i marknadsföring.

Även fotograferat musikscenen.

 

Som SCENOGRAF har jag arbetat fram scenografi, rekvesita till flera produktioner. Även fungerat som ljusassistent. Jag har haft engagemang i styrels i amatörteaterförening och varit teaterledare för barngrupp.

 

FOTOGALLERIET FORMAT, Malmö

 

Jag har under några år arbetat i arbetsgruppen på Format, som är södra Sveriges största galleri för fotografi. Arbetet har innefattat att ta del av utställningars planering, att bygga fram en fungerande utställningshall med mobila väggar, ommålning, rigga fotokonst i hängning och ljussättninginför utställningar. Och att medverka som funktionär vid vernissage och gallerivakt. Ävn insatt i verksamhetens organisation.

 

DOKUMENTÄRT, REPORTAGE, FOTOGRAFERING

 

Dokumentärt och fotografering för privatpersoner. Dokumentärt, reklam och företagsfotografering. Redaktionella och nyhetsbild för tidning.

 

 

 

EGNA PROJEKT

 

Alliegrafen strävar att så långt som möjligt att vara ett hållbart företagande. Så en naturlig del är att arbeta aktivit för miljö och barn.

Det konstprojekt jag gör kommer på något sätt att alltid kopplas til målgruppen. Har projekt jag försöker göra möjliga.

 

UTSTÄLLNINGAR

 

Diverse samlingsutställningar genom åren, bland annat examensutställning i fotografi på Frölunda Kulturhus, Göteborg med Exit/Enter. Och i Scenografi, Hällefors folkhögskola. Separat utställning i fotografi vid två tillfällen på Backa kulturhus, Göteborg.

 

UTBILDNING

 

I fotogafi, Fotoskolan vid Studium, Göteborg. Ky-utbildning 2009

Scenografi, Hällefors folkhögskola 2003

 

Kunskap i eget företagande, arbete i projekt, scenljus, ljussättning, organisation, praktktik.